Vår produktion

Vi lyssnar på våra kunders önskemål och efterfrågan, vi arbetar sedan fram design och funktion hemma i Sverige. Vi har sedan 2014, tillverkat ZAMOZAS väskor och accessoarer i Indien.

Vi tycker det är mycket viktigt att vi tar ansvar för våra handlingar och att våra produkter framställs på ett ansvarsfullt sätt. Vi arbetar med att förmedla detta budskap till alla som är en del i vår produktionskedja från leverantörer, underleverantörer, personal, agenter, distributörer och övriga parter. Indien är en av världens största producenter av läder och lädervaror. Traditionen av garvning och hantverk sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet. Vi värderar en långsiktig relation med vår fabrik som vi stolt presenterar här.

Våra väskor tillverkas på fabrik i staden Kanpur som är en viktig läder, textil och industristad belägen i den indiska delstaten Uttar Pradesh i den norra delen av Indien. Fabriken etablerades år 2012 som enskild firma och har mellan 51-100 anställda.

På fabriken arbetar ett dedikerat team med strikta åtgärder för kvalitetskontroll redan från upphandling av råvaror till färdigställd produkt. Lädret väljs ut med omsorg och köps in från lokalt utvalda garverier belägna i Kanpur. Stor vikt läggs på kvalitet, skicklighet och design i framställandet av alla produkter. En produktion mellan 70-75 väskor och accessoarer kan ta mellan 35-45 dagar att producera.

Arbetsvillkor
Vår fabriks följer erkänt internationella krav som ställs enligt landets lagar. Det förkommer inget barnarbe eller berövning av missgynsam arbetskraft. Fabriken i Kanpur följer ISO Guidelines och är en registrerad SSI certifications. SSI hjälper företag och säkerställer att företag och organisationener uppfyller gällande lagar och förordningar samt organisationsförfaranden. Fabriken i Kanpur är ett registrerat företag som följer ”labour act of India” där man följer omvärldens strikta krav på kvalite och efterfrågan. Företaget är även registrat hos CLE (Council of leather exports, Government of India). En självständig ideellt företag registrerat enligt indiska aktiebolagslagen , exportfrämjande aktiviteter och utveckling av den indiska läderindustrin .

Våra väskor
Våra väskor tillverkas av getskinn – ett semi garvat läder - lime garvning. Vegetabiliskt garvat med naturlig kalk och näring från vegetabilisk olja . Inga starka kemikalier förekommer från formerna i garvningsprocessen.