Packa rätt

Konsten att packa rätt och att få med sig rätt saker!


Människan har alltid drivits till att resa och att upptäcka. Drivkraften har i alla tider varit möten med människor och vackra platser. Varje resa eller äventyr har sitt ändamål och det gäller att packa rätt och dessutom få med sig de saker som passar till flyg-, buss-, eller tågresan.

En person som verkligen visste hur man skulle resa eller inte resa var polaresenären Ernest Shackleton. Om någon polarfarare har "vänt nederlaget till seger" så är det Shackleton. På hans första resa var han nära sitt mål men valde att vända om. För inför varje expedition så gäller det verkligen att ha med sig allt som man behöver.

Han hyllades som en hjälte över hela världen och blev också adlad av kung. Shackleton var en storartad ledare med ovanlig intuitiv förmåga att läsa spänningarna i en besättning full av viljestarka personer, att bemöta dem med humor och personlig karisma.

Shackletons resor går verkligen till historien
Nu för tiden reser den moderna människan på ett helt annat sätt. Idag är de bekvämare och betydligt enklare. Men att packa rätt och få med sig rätt saker är fortfarande lika livsviktigt.Packa rätt och lätt.

Allt fler reser med enbart handbagage för att undvika tilläggsavgifter för att checka in sitt bagage. Men när ett handbagage får väga max 10 kilo och inte vara större än 55x40x20cm, hur får man då plats med allt som ska med?

Välj rätt sorts väska
Först och främst, investera i en lätt resväska så slipper du förlora flera kilon redan innan du börjat packa väskan. Tänk på att en extra handväska ofta räknas in, och ska få plats, i handbagaget. Se därför till att töm handväska och plånbok på allt onödigt. Packa väskan smart och se till att fyll ut hörnen ordentligt.

Var sedan ute i god tid när du ska packa. Fundera igenom vad du kommer att behöva och skriv en lista som du sedan håller dig till. Ta med plagg som passar ihop och som kan kombineras på olika sätt.

Har du planerat att köpa något under resan?
Tänk på att det ska finnas plats i bagaget hem. Tänk också på att det du handlar innan säkerhetskontrollen på flygplatsen på vägen hem ska få plats. Ta med en liten resevåg så du kan ha koll på vikten på hemvägen.


Berlin - Weekendbag

Utsidan av väskan erbjuder tre mindre fack för t.ex. flygbiljetter, pass och resehandlingar samt ett större som passar perfekt för sommarsandalerna. Med väskan Berlin får du inte bara med dig dina viktigaste saker. Väskans genomtänkta funktioner, utrymmen och skydd, hjälper till att få en ännu bättre reseupplevelse.

Egenskaper
Lätt slitstarkt läder
B 41cm x H 31,5 cm x D 15,5 cm
Volym: 20,01 liter
Fyra st frontfickor
Fem st insidesfickor
Fodrad canvas
Extra förstärkt vadderingsfack för dator och tablets
Väskan har handtag och justerbara axelremar
Väskan är vattenavvisande
Skyddad med ekologiskt läder balsamNew York
Res- och sportväska

En klassisk weekend- och sportbag i skinn. Rymlig väska som har förmågan att bara bli vackrare med åren.

Egenskaper:
Lätt slitstarkt läder
H 31 cm x B 66 cm x D 31 cm
Volym: 63,43 liter
En st frontficka
Fodrad canvas
Två st kedjefickor
Två st fack
Handtag och justerbara axelrem
Vattenavvisande
Skyddad med ekologiskt läder balsam